Gebrekkige hygiëne in hotels

Gebrekkige hygiëne in hotels

31 Aug 2021

Schoonmaak is een essentieel onderdeel van gastvrijheid. Een goede hygiëne zou dan ook vanzelfsprekend moeten zijn in hotels. Helaas is dit in vele gevallen niet zo. Vooral hotels durven wel eens een steekje laten vallen. In deze blog leggen we uit waarom de hygiëne in de hotels belangrijk is.

Meestal krijgen house keepers wellicht te weinig tijd om een hotelkamer goed schoon te maken. Dit veroorzaakt voor een afweging of men de schoonmaak zelf doet of uitbesteedt. Maar het feit is dat een hotelkamer dient schoon te zijn. Is dit niet het geval dan is dit voor de gast een slechte start van de vakantie en dit is niet iets wat men snel vergeet. De gast kan een slechte recensie plaatsen op een reviewsite, hierdoor kan de ondernemer jarenlang last van hebben. Feit is dat de gast betaalt voor een schone hotelkamer en mocht de kamer niet schoon zijn, dan is het volledig terecht dat een hotelier hierop wordt afgerekend.

Een ander reden is dat de housekeepers niet voldoende gemotiveerd zijn of ze kunnen slecht materiaal en schoonmaak producten tot hun beschikking hebben. Het is daarom van belang dat men samenwerkt met een schoonmaakbedrijf zodat er juiste schoonmaakmiddelen gebruikt word en voldoende tijd hebben om de hotelkamers schoon te maken.

Wilt u ook dat uw gasten zich geen zorgen zullen maken over de schoonmaak? Ayguzer Business is uw juiste partner voor u op het gebied van hotelschoonmaak. We hebben al tientallen jaren ervaring op gebied van schoonmaak. Wij garanderen u kwalitatief goede en milieuvriendelijke hotelschoonmaak.

Deel het als u het interessent vond