Schoonmaaktips in de zomer

Schoonmaaktips in de zomer

15 Jun 2021

We kennen allemaal de grote voorjaarsschoonmaak wel, maar wist je dat vrijwel elk huishouden ook een grote zomerschoonmaak houdt? Dit is de ideale tijd voor allerlei klusjes die in het voorjaar meestal niet lukken. Met onderstaande tips hopen we je een beetje op weg te helpen, zodat je wat schoonmaakmotivatie krijgt voor deze zomer!

Je hebt het waarschijnlijk vast al eens gemerkt, schoonmaken in de zomers is net iets anders dan in de andere seizoenen. Het is warm en dat maakt het minder fijn om met de schoonmaak aan de slag te gaan. Maar aan de andere kant is grote zomerschoonmaak wel handig om te doen, zeker als je op vakantie moet. Je wilt je huis toch schoon achterlaten? Wel zo prettig als je terugkomt! Anderen maken juist bij terugkomst alles lekker schoon, om het nieuwe jaar fijn te beginnen. Al met al is de periode in en rond de vakantie ideaal om je huis eens een lekkere grote beurt te geven.

Pak het rustig aan
Eerst en vooral is het belangrijk dat je het rustig aanpakt. Vergeet niet dat de temperaturen in de zomer hoger liggen dan gemiddeld en je zwaar werk dus op een rustig tempo moet doen. Waar een professioneel schoonmaakbedrijf het in de zomermaanden juist extra druk heeft, kun jij gerust een stapje terug doen. Doe grote schoonmaakklussen dus in een ander seizoen en plan niet te veel klusjes op één dag in. Zo houd je je hoofd koel tijdens warme dagen.

Laat de ramen openstaan
De zomer heeft één groot voordeel als het op schoonmaken aankomt: de ramen kunnen praktisch de hele dag openstaan. Dus laat ze ook openstaan, dat zorgt voor lekker veel frisse lucht in huis.

Een schone werkomgeving in de zomer
Een schoon huis is belangrijk, maar een schone werkomgeving is minstens van even groot belang. Zorg er daarom voor dat jouw werkomgeving netjes is. In de zomer kost dit misschien wat meer energie, maar het is het zeker waard!

Misschien is het wel slim om een schoonmaakbedrijf in te schakelen voor je werkopmgeving. Ben je op zoek naar een schoonmaakbedrijf voor jullie kantoor, horecagelegenheid of hotel? Dan ben jij Ayguzer Business aan het juiste adres! 

We hopen dat bovenstaande tips je helpen om jouw huis en werkomgeving netjes te houden deze zomer. Succes en geniet van de zomersedagen!

Deel het als u het interessent vond