Tips om je huis altijd proper te houden

Tips om je huis altijd proper te houden

09 Feb 2021

Je huis netjes houden lijkt misschien een onmogelijke taak, maar dat hoeft het niet te zijn. Wij hebben een aantal van de beste tips voor u en uw gezin op een rijtje gezet, zodat u kunt leren hoe u uw huis elke dag van de week schoon kunt houden.

 

#1 Berg alles op na gebruik

Dit lijkt misschien voor de hand liggende tip, maar het niet opbergen van je spullen is de grootste boosdoener van rommeligheid. Als je van de ene kamer naar de andere gaat, kijk dan snel of er iets is dat je mee kunt nemen. Zorg ervoor dat alles wat u draagt, gebruikt of verplaatst op de juiste plaats terechtkomt.

 

Als u niet genoeg ruimte hebt, kunt u een aantal doe-het-zelf kastorganisatie-ideeën overwegen. Gebruik organizers boven de deur om bestaande ruimtes in uw slaapkamers, badkamers en gangkasten uit te breiden. Organiseer uw kleinere bezittingen met decoratieve manden en orden uw papieren items met een postsorteerder.

 

#2 Een kamer tegelijk opkuisen

De makkelijkste manier om je hele huis schoon te houden is door één kamer tegelijk aan te pakken. Door de schoonmaak op te splitsen per kamer (en per dag), kunt u een beetje per keer doen in plaats van elke taak in één keer aan te pakken.

 

#3 Hou je aan een schema.

Maak een een schoonmaakschema voor op je koelkast, aan de muur of op je bureau om jou en je huishouden georganiseerd te houden. Door uw kleine huishoudelijke taken op te splitsen in dagelijkse, wekelijkse en zelfs maandelijkse routines, kunt u uw huis het hele jaar door in perfecte staat houden.

 

#4 Geloof in “power clean”

Niemand gaat graag slapen als hij weet dat zijn huis een puinhoop is. Door 's avonds 10-15 minuten te besteden aan een "grote schoonmaak", kunt u voorkomen dat er stapels rommel in uw huis ontstaan. Probeer uw gezinsleden erbij te betrekken, want hoe meer hoe beter! Zet een timer, maak er wat plezier mee en concentreer u op uw belangrijkste schoonmaakprioriteiten.

Deel het als u het interessent vond