Voordelen van het schoonmaken overdag

Voordelen van het schoonmaken overdag

27 May 2021

Meestal wordt ervoor gekozen dat de schoonmakers hun werk aan de randen van de dag of van de nacht doen. Dat kan best wel anders, want dagschoonmaak heeft verschillende voordelen voor alle betrokkenen.

Dagschoonmaak leidt tot een betere communicatie tussen de opdrachtgever en schoonmakers. Het resultaat is een betere aansturing, hogere kwaliteit, minder ziekteverzuim en flexibelere opvang bij uitval.

Meestal zijn de medewerkers tussen 09.00 en 17.00 uur aan het werk in hun kantoortjes, en pas daarna komen de schoonmakers. Dit zijn we best wel gewoon, want de enige eis die opdrachtgevers hadden, was dat het gebouw schoon moest zijn. De inzet van de schoonmaak is dagelijks hetzelfde en het resultaat is dus ook steeds hetzelfde. Flexibiliteit ontbreekt, er is weinig ruimte om eens wat extra’s te doen.

Dagschoonmaak leidt ertoe dat een collega die deel uitmaakt van het team, zorgt voor een voortdurend frisse en schone werkomgeving. De schoonmaker wordt gezien als collega, de personeelswerving wordt eenvoudiger en de uurtarieven komen per saldo ook lager uit.

Ook merken we belangrijke voordelen van dagschoonmaak, zoals forse energiebesparing en een hoger veiligheidsniveau. De bedrijfspanden hoeven ’s avonds of in het weekend niet meer verlicht te worden en hoeven sleutel- en alarmprocedures niet gedeeld te worden.

Vind u het interessant om te overstappen naar dagschoonmaak en wat dit voor úw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met Ayguzer Business. Wij gaan graag met u om de tafel om de mogelijkheden te bespreken.

Deel het als u het interessent vond