Vuile plekken op het kantoor.

Vuile plekken op het kantoor.

30 Apr 2021

We besteden veel tijd aan het schoonhouden van ons huis, maar we vergeten vaak onze werkplek waar we toch zo’n 40 uur per week doorbrengen. Hygiëne op de werkplek is natuurlijk altijd belangrijk, maar nu het coronavirus actief is, wordt de noodzaak hiervan nog extra benadrukt. Daarom hebben wij de meeste vuile plekken op kantoor voor je op een rij gezet.

 

1. De kraan

Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat de kraan bij toiletten vaak viezer is dan het toilet zelf. Maar waarom? Wanneer je je handen wast met een traditionele kraan, moet je deze eerst aanraken met je vuile handen. Hoe meer mensen erop een dag naar het toilet gaan, hoe viezer de kraan wordt. Zo laat je ziektekiemen, bacteriën en virussen achter.

 

2. De wc

Ruim de helft van de Belgische werknemers stelt het toiletbezoek liever uit dan dat zij op het werk hun behoefte doen. Meer dan 60 procent ergert zich aan een vieze en onfris ruikende plek op het werk. Als je goed je handen wast na een toiletbezoek, hoef je nergens bang voor te zijn. Maar let op, goed je handen wassen kost tijd: 20-30 seconden.

 

3. Je toetsenbord

Iedere dag verzamelen zich miljoenen bacteriën op je toetsenbord (dat zijn er heel wat meer dan op een toiletbril…).  Je zit continu met de vingers aan de toetsenborden zijn. Investeer dus in speciale schoonmaakmiddelen om de toetsenborden op kantoor echt grondig te reinigen en benadruk het belang van handen wassen op het werk.

 

4. Bureau

Een schoon kantoor begint bij je eigen werkplek. Zorg er dus allereerst voor dat je bureau altijd opgeruimd en geordend is. Zorg dat de spullen die je wel nodig hebt netjes opgeruimd zijn en niet over heel het bureau verspreid liggen.

 

Je hoort bijna nooit iemand over de bureaustoel als het gaat om de smerigste plekken op kantoor.

Wij kunnen je verzekeren, een bureaustoel verdient wel degelijk een plekje bovenaan de lijst.

 

Op zoek naar een professioneel schoonmaakbedrijf? Ayguzer Business helpt u graag!

Bent u op zoek naar een professioneel schoonmaakbedrijf, die u kan verzekeren van een schone en hygiënische werkplek? Wij slaan dan geen enkel plekje over.

Wilt u uw kantoor ook graag van onder tot boven laten schoonmaken door Ayguzer Business? Neem gerust contact met ons op en vraag direct een vrijblijvende en scherp geprijsde offerte aan door hier op de site het contactformulier in te vullen.

Deel het als u het interessent vond