Waarom is een schone werkplek zo belangrijk?

Waarom is een schone werkplek zo belangrijk?

26 Mar 2021

Meer dan ooit is het belangrijk om de werkplekken van uzelf en uw medewerkers schoon te houden. De pandemie COVID-19 heeft ons bewust gemaakt van het belang van goede hygiëne. Een schone werkomgeving is een van de basisvoorwaarden om goed te functioneren in de organisatie. In dit artikel kan je lezen waarom een schone wekplek zo belangrijk is.
 

1. Positief beeld

Een opgeruimde omgeving oogt fris, professioneel en gastvrij. Als er klanten uw bureau komen bezoeken, dan is het natuurlijk geen gezicht als er een berg met vuil ligt. Door de ruimte schoon en opgeruimd te houden weet je zeker dat het pand altijd representatief is voor jouw bedrijf, en dat geeft ook weer belangrijk vertrouwen.
 

2. Het voorkomt ziekteverzuim

Ziekteverzuim is erg kostbaar voor u als werkgever en vervelend voor uw werknemers. Ook op de werknemers die niet ziek worden en wel het werk van collega’s moeten overnemen kan ziekteverzuim een negatief effect hebben. Een schone werkplek resulteert in een afname van het ziekteverzuim met 13%. Een win-win situatie dus: investeren in een goede hygiëne op de werkplek loont, voor zowel werkgever als werknemer.
 

3. Betere samenwerking in de team

Uit onderzoek is gebleken dat we ons in een onhygiënische omgeving minder op ons gemak voelen. Hierdoor gedragen we ons ook minder sociaal. In een schone werkomgeving is de teamverband daarom een stuk beter.
 

4. Verhoging van de productiviteit

Een schone werkomgeving is dus om meerdere redenen belangrijk voor de productiviteit van uw werknemers en daarmee essentieel voor een goed functioneren van uw bedrijf. Een schone werkomgeving zorgt ervoor dat mensen beter in hun vel zitten. En tevreden werknemers zijn over het algemeen een stuk productiever.

U kunt ervoor kiezen om uw medewerkers aan het einde van iedere werkdag hun eigen werkplek te laten schoonmaken,maar op deze manier bent u er niet van verzekerd dat zij dit ook allemaal doen. Voor het schoonmaakwerk is het in de meeste gevallen aan te raden om dit uit handen te geven aan een professioneel schoonmaakbedrijf. Zo kunnen u en uw werknemers zich richten op de zaken die voor uw bedrijf en klanten echt belangrijk zijn.

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening of bent u benieuwd wat wij voor uw bedrijf of organisatie kunnen betekenen? Of bent u op zoek naar een schoonmaakbedrijf in Antwerpen? Neem dan gerust contact met ons op.

Deel het als u het interessent vond