Waarom is het nodig om uw dak te laten ontmossen?

Waarom is het nodig om uw dak te laten ontmossen?

03 Jan 2020

Bij een mooi en verzorg huis past een goed onderhouden dak. En dat wilt toch iedereen? Door het dak regelmatig te laten ontmossen zorgt u ervoor dat deze er zo goed als nieuw uitziet! Maar behalve dat een propere dak er mooier uitziet, zijn er nog een aantal belangrijke redenen om uw dak te laten ontmossen.

Toplaag van uw dak verdwijnt sneller door mos

Uw dak bestaat uit een beschermende toplaag. Door zon en regen zal er met verloop van tijd slijtage plaatsvinden. Mos versnelt dit proces, uw dak zal dus sneller slijten als u het niet laat ontmossen.

Isolatie

De isolatie van uw woning kan door een versleten dak verslechteren. Hierdoor zal er water naar binnen kunnen komen en leiden tot warmte- en energieverlies.

Mos veelal de oorzaak van waterinfiltratie

Mos hecht zich aan de kleinste gaatjes of spleten. Hierdoor zal uw dakbedekking door mos poreuzer worden. Daar komt ook nog eens bij dat het vocht in het mos bevriest in de winter en uitzet. Dit zorgt ervoor dat dakpannen of platen kunnen barsten. De barsten zullen u in eerste instantie waarschijnlijk niet snel opvallen en groter worden zonder dat u het in de gaten heeft. Dit vormt een gevaar voor waterinfiltratie.

Fabrieksgarantie van uw dakbedekking

Wist u dat uw dak een fabrieksgarantie heeft? Wanneer sprake is van een eventuele fabricagefout zoals vervroegde slijtage of barsten en u beroep wilt doen op deze garantie, moet u kunnen aantonen dat de plaatsing en het onderhoud van uw dak correct is gebeurd.

U krijgt een gratis controle bij het ontmossen

Door uw dak te laten ontmossen zorgt u er ook voor dat er eventuele problemen zichtbaar worden. Wellicht is er sprake van scheuren of barsten? Of wat dacht u van een lekkage? Tijdige detectie kan hoge kosten voorkomen.

Uw dak laten ontmossen door Ayguzer

Wij hebben ervaren vakmensen in huis die weten wat ze doen. Ayguzer kan uw dak veilig en snel voor u ontmossen tegen een eerlijke prijs. Maak dus nu een afspraak!

Deel het als u het interessent vond